Tips til en spirende fotograf

Hvis du liker å fotografere og er klar for å skape dine egne konsepter, er det en fordel med litt fotokunnskap. Det lønner seg å være selektiv og finne ut hva du vil ta bilder av. Hvis du vil fotografere en blomst, fokuser på den ene blomsten og kutt ut trær og andre omgivelser rundt objektet. Hold blomsten i fokus, og gå så tett du kan på det utvalgte motivet. Når du fotograferer dyr, lønner det seg å ha litt kjennskap til dem. Legg merke til hvordan de beveger seg. Slik vil du lære å ta et blinkskudd akkurat i det avgjørende øyeblikket.

Vær kreativ og nyskapende når du fotograferer

I dag har du mange muligheter til å skape unike bilder. Digital fotografering kan manipuleres i forskjellige programmer og bli til kunstverk. Photoshop betraktes som standarden for bilderedigering av digitale bilder, men det er også et stort utvalg av lignende programmer og apper på markedet. Her kan du konvertere bildet ditt til for eksempel kunstneriske portretter med forskjellige filter-funksjoner. Når du fotograferer er allikevel det viktigste å være kreativ og unik. Prøv å finne motiver og vinkler som ikke alle andre har gjort før deg. Hvis du ønsker å oppnå noe med fotograferingen, er det avgjørende at du har din helt egen stil.

Tenk på komposisjonen i et fotografi

Sørg for å ta foto av merkelige og interessante ting når du er ute og reiser. Tenk som en kunstner, og øv deg opp i å virkelig se. Dersom du er bevisst, begynner du å legge merke til ting og oppdage mer enn du pleier. Du vil også få en bedre reiseopplevelse. Å fokusere på å få gode bilder tvinger deg til å være mer observant. Husk å finne et bestemt fokuspunkt i bildet ditt. Selv om det er ting rundt hovedmotivet, vil øynene til beskueren dras til akkurat dette punktet. Da er det nyttig å lære litt om komposisjon, på samme måte som når du maler et bilde.

Velg alltid det beste fotografiet ditt

Hvorfor ikke melde deg på et fotokurs? Det finnes mange kurs for både nybegynnere og viderekomne. Kurs for en spesiell nisje er også nyttig, og i dag kan du også gå på kurs på Internett. En lokal fotogruppe kan allikevel være mer interessant, ettersom du kan få nye venner og inspirasjon av andre spirende fotografer. Du kan lære en masse om teknikk fra andre, og du har sikkert også noe å lære bort selv. Sammenlign de stilistiske forskjellene dere har tatt av samme type objekt. Da vil du se nye muligheter. Hvis du har planer om å vise frem bildene dine, velg alltid de beste du har.

Ha de beste fotografiene i en skrytemappe

Når du skal ut på tur og planlegger å ta noen flotte bilder, pakk utstyret ditt omhyggelig og ikke ta med mer enn du trenger. Tenk på hva slags bilder du vil ta, og pakk bare de nødvendige linsene. Mindre utstyr tvinger deg gjerne til å bli mer kreativ. Skyt en masse fotografier av det samme motivet. Når du jobber på denne måten, vil du tvinge deg selv til å gå inn i motivet ditt. Et godt tips for en spirende fotograf er å plukke ut de aller beste bildene og ha de i en mappe. Her gjelder prinsippet om kvalitet, og ikke kvantitet.

Fotografering er eksperimentering

Når du fotograferer bør du bestemme om du vil bruke skygge eller høylys. En av de beste måtene å få gode bilder på, er å beherske eksponeringsnivåer. Sørg for at du kan kameraet ditt. Et moderne kamera har flere automatiske forhåndsinnstillinger som er spesielt laget for å ta bilder i forskjellige situasjoner og lys. Som nybegynner er det fint å benytte seg av disse før du lærer deg manuelle innstillinger. Jo høyere verdien på ISO er, jo flere detaljer kan du se, og dette kan gjøre at kvaliteten på bildet blir mer kornete. Det viktigste for en fersk fotograf er å eksperimentere og leke seg fram til resultatene kommer.