Last ned Instagram

Har ikke du en Instagram-konto ennå? Hva venter du på? Instagram er den sosiale medier som vokser fortest, med over 600 millioner brukere. Meningen med Instagram er å kommunisere ved bruk av bilder og likes. Brukere laster opp bilder, som kan gjerne retusjeres med filtre, og deler dem med hele verden. Andre brukere kan trykke på like-knappen dersom de liker bildet, og legge til en kommentar. Ønsker du å samle på mange likes er det viktig at bildet snakker for seg selv. Vi har noen smarte tips å dele med deg så du kan få til det perfekte Instagram-bildet.

Det perfekte bildet

Et av det viktigste aspektene ved å ta et Instagram-bilde er å kommunisere noe. Hva ønsker du å formidle med bildet ditt? For å gjøre tydelig hva bilde dreier seg om, kan du sørge for at bildemotivet står mest mulig sentralt i bildet. Det er nettopp der blikket fester seg på først. Prøv også ulike vinkler til du finner en du er fornøyd med. Skal du ta et bilde av et menneske, prøv å ta bilde litt fra siden. Dette gir bildet mer dybde og den som er fotografert ikke virker så flatt og todimensjonalt. Resultatet er mye mer naturlig!

Godt lys er alt

Lyset er kanskje det viktigste aspektet når du satser på det perfekte bildet. Mange tror at sterk sol gir det beste lyset, men dette er en myte. For sterk sol skaper faktisk harde skygger og altfor store kontraster. Det beste lyset å fotografere på ute er soloppgang og solnedgang. Det gir en mykere og varmere lys som smigrer. Husk at det beste er at lyset treffer fra baksiden av den som tar bildet. Å fotografere mot lyset formørker bildeobjektet og er i grunn en dårlig idé. Lyset som treffer fra siden kan også gi fine resultater. Det er bare å prøve seg fram!

Selfies

Ønsker du å ta selfie må du ta hensyn til at selfie-kameraet på mobilen gir alltid dårligere resultater enn frontkameraet. Har du mulighet til at noen kan ta bildet ditt, har du større sjanser for at bildet har bedre kvalitet. Har du derimot ingen i nærheten som kan hjelpe til, og må klare deg alene, sørg for at det er godt lys. Jo verre kameraet er, desto viktigere lyset er. Prøv å ta selfien fra ulike vinkler og sjekk hvilken vinkel er mest smigrende. Prøv å vri hodet litt til siden, i stedet for å ta bilde rett fram. Dette vil hjelpe å skape litt dybde og konturer.

Når du tar bilder av andre

Å ta et bilde av noen annen kan til tider også være krevende. Ikke vær redd for å gi vedkommende noen tips! Skal de stå eller sitte? Skal de se rett inn i kameraet, eller skal de se en annen retning? Finn det perfekte stedet og begynn å knipse. Selve bildetagning kan være vanskelig, men resultatene er uvurderlige. Instagram er det den perfekte app-en å dele vakre minner med alle dine kjente. I tillegg kan du også tagge dem som er med i bildet, så lenge de har en Instagram-profil. Husk å bruke emneknagger under bildene. Dette kan føre til enda flere likes.

Du kan tjene penger på bildene dine

Når du først har oppnådd et betydelig antall Instagram-følgere på profilen din, kan det hende at du får tilbud fra bedrifter som ønsker å sponse deg. Disse bedriftene er ofte villige til å betale deg for å lage reklame for produktene deres via Instagram. Det er dog ulike typer reklame. Noen ganger vil du få betalt per bilde, mens andre ganger må du dele en affiliate link, altså en tilknyttede link. Brukere handler hos bedriften du er i samarbeid med, via bruk av linken, og du får betalt en kommisjon. Start å ta gode bilder nå. Du har mye å vinne.