Google Foto

Det er ingen hemmelighet at Google har en bred portefølje med programmer og applikasjoner. Google Foto er en av disse, og med selskapets ressurser og kompetanse så stiger forventingene når de sette navnet sitt på en tjeneste. Opprinnelig en del av Google+, et sosialt nettverk som aldri tok helt av, ble Google Foto adskilt og gjort til en selvstendig bidetjeneste i 2015. Her gis du muligheten til å lagre, redigere og dele bildene dine enkelt og sømløst med familie og venner over hele verden. I en verden preget av digitalisering og ønsker om raske og enkle løsninger passer Google Foto fint inn.

Finn ditt minne raskt

Google Foto er tilgjengelig på de aller fleste plattformer, og tjenesten er optimalisert for datamaskin, Android og iOS og kan brukes på tvers av enhetene. Ved hjelp av Googles egenutviklede algoritmer kan du ved enkle tekstsøk finne igjen gamle bilder som inneholder elementer av det du søker etter. Slik kan prosessen med å lete gjennom tusenvis av gamle bilder for å fine et spesielt minn gjøres rask og smidig. Når bildet er funnet kan det redigeres med filter, gjøres skarpere eller rette på farger. Alt gjøres inne i Google Foto, og endringene synkroniseres på alle steder du bruker tjenesten.

Ubegrenset lagringsplass – helt gratis

Med dagens teknologi er det å ta et bilde med høy oppløsning og mange detaljer blitt noe alle med en smarttelefon kan gjøre. Da disse enhetene stort sett alltid er koblet opp mot Internett på en eller annen måte blir mulighetene veldig mange. Med sikkerhetskopiering satt på lastes ferie- eller konsertbildene automatisk opp i en bildetjeneste og plassen de tar blir fort veldig stor. Med noen få begrensninger kan du lagre ubegrenset med bilder og videoer gratis på Google Foto, og om du er av de som ønsker å ta ett bilde for mye heller enn for lite så er denne tjenesten perfekt!

Deling på direkten

Google er et stort selskap med mange tjeneste og applikasjoner, og når noen disse tjenestene samkjøres kan det gi deg som bruker uante muligheter. Deling av video på YouTube er en av mulighetene Google Foto gir deg, og delingen gjøres enkelt og raskt på direkten fra tjenesten på datamaskinen, telefonen eller nettbrettet. Her kan du dele dine opplevelser med venner, familie eller hele verden, om du ønsker det. Bilder kan deles like enkelt ved å trykke på dele-symbolet og velge hvem du ønsker å dele de med. Her er det bare å utforske mulighetene og grensene sette kun av fantasien.

Sikkerhet

Som ved alle andre tjenester som inneholder data av privat karakter så er sikkerheten veldig viktig. Som bruker kan du sikre deg selv med et tungt og komplisert passord, men alle passordene kan til syvende og sist løses. Google Foto har, som alle andre av Googles tjenester, flere lag med sikkerhet for å holde privat innhold sikkert. Det er flere metoder du som bruker kan velge å implementere, og to-trinns innlogging er blant disse. Her vil du først logge inn med et ordinært passord før du får en tekstmelding eller en annen valgt kommunikasjon med telefonen. Slik verifiserer du at det faktisk er deg som logger inn.

Konklusjon

Google Foto blir av flere hyllet som en av de beste bildetjenestene som er tilgjengelig, og det kan tenkes at de er helt der oppe. Tjenesten tilbyr flere funksjoner som krysser flere av plattformene Google selv eier, samt eksterne plattformer som er mye brukt. Den ubegrensede lagringsplassen gjør at du unngår å måtte velge mellom bilder og videoer du ønsker å ta vare på, og gir deg som bruker friheten til å ta så mange bilder du vil uten bekymringer. Tjenesten er tilgjengelig på alle de mest brukte plattformene, og synkronisering er global når endringer blir gjort. Tjenesten er gratis så det koster ingenting å gi den en sjanse!