De beste tipsene

For bare femti år siden var det ikke uvanlig å måtte betale en del penger om du ønsket å få fram et fotografi. Fotografer var de som hadde tilgang til tunge kameraer som skulle ta bildet. Det kostet i tillegg penger å bli fotografert, så det var gjerne viktige begivenheter eller familiebildet som skulle bli tatt når det først skulle fotograferes. I dag er dette en helt annen sak. Nesten alle har tilgang til å fotografere i dag, om det er med kamera, mobiltelefon eller lignende har det aldri vært lettere å kunne knipse ett minne som kan vare evig.

Bildelagring

Som nevnt tidligere har det aldri vært enklere for folk å dele bilder på nett. Apper og sider som Facebook, Snapchat og Instagram har gjort det mulig for tusenvis av mennesker å kunne se dine personlige bilder. I tillegg har det heller aldri vært enklere å lagre bildene dine takket være bildelagringsapper som Google Foto og iCloud. Gjennom å laste ned disse appene trenger du ikke bekymre deg for å miste bildene dersom telefonen din osv. skulle bli ødelagt eller stjålet. Det er så enkelt som at du laster ned appene, lager bruker og passord, så oppdaterer du automatisk telefonen for å lagre bildene.

De forskjellige appene

Apper som Instagram, Facebook og Snapchat har blitt en stor hitt når det gjelder bildedeling. Det startet som morsomme ideer fra forskjellige app utviklere, og har i dag millioner av brukere. Store kjendiser som Kardashians, Ariana Grande og Ronaldo har tjent seg rike på appene gjennom forskjellige sponsoravtaler. Men også små influensere bruker appen for å fremme sine meninger rundt dagsaktuelle temaer. Fotografer som reiser bruker appene for å dele fine bilder fra reisene sine, og det er en plattform der forskjellige brukere kan si sine meninger rundt fotografier. Dette er apper som har fått oss nærmere hverandre gjennom sosiale medier.

Instagram sitt marked

Instagram har for mange i dag blitt en fulltidsjobb som har tjent dem flere millioner. Takket være denne appen har flere enkelte individer gjort det mulig å gjennomføre forskjellige avtaler med store bedrifter ved å promotere produktene deres på sin sosiale plattform. Om disse personene har nok følgere som viser interesse til Instagram siden, kan disse personene være med på å gjøre store bedrifter mektigere gjennom sin egen markedsføring. De for som regel betalt i penger, eller produkter fra de forskjellige firmaene. Instagram har vært med å skape et framtidig yrket som har blitt mye mer aktuelt nå enn noen gang før.

De beste bildene

Instagram har blitt en plattform der fotografer viser sine beste bilder og deler det med alle. velkjente fotografer som Josh Packer og Adam Senatori har i dag kjente profiler med utrolig stilige bilder som ser ut til å få mange likerklikk. Alle startet med å teste ut forskjellige fotograferingsmetoder, og hvordan de fikk de beste vinklene. Noen eksempler på god fotografering er å tenke på beliggenhet. Stedet hvor du tar fotografiet har mye å si for hvilket budskap du vil bringe. Apper som Lightroom og VSCO kan være fine apper å bruke til bilderedigering. Et annet viktig punkt kan være å sette et objekt i fokus.

Utdanning i fotografi

Noen mennesker strekker seg langt når det gjelder å ha en fotograf karriere. Om du virkelig er god og har det som trengs kan det være mye penger i fotografering, men om du virkelig vil gjøre det bra kan det være lurt å bli med på fotograferingskurs eller ta utdanning i fotografi. Det har dukket opp flere studier, og skoler som tilbyr nettopp dette. Videregående studier i Medier og kommunikasjon tilbyr fotografering for de som ønsker å utvikle ferdighetene sine i det. Flere universitetet som Høgskulen i Volda og UIA tilbyr temaer innenfor fotografi. Nordic school of photography er en privatskole som også tilbyr fotografering.